Corzetti alla polceverasca - Eerste gang
Soort preparaat:
Eerste gang
Onkosten:
Medium
Bereidingstijd:
Gemiddeld
Beschrijving:
In Liguri?, kunt u twee soorten Corzetti vinden. Corzetti del Levante zijn kleine pastamedaillons met verschillende vormen erin gedrukt, dat is waarom ze ook wel ?corzetti stampati? worden genoemd, of ?croxetti? in het dialect (?stampare? betekent stempelen).
De corzetti uit de Polcevera Vallei hebben een hele andere vorm. Daar worden ze gevormd met de hand tot kleine gedraaide nummers 8, zodat ze beter met saus kunnen worden gevuld.
Ze worden geserveerd met een notensaus, bijvoorbeeld pijnboompitten of walnoten.
Belangrijkste ingrediënten:
Ingredi?nten voor 4 personen:
Voor het deeg:
200g bloem
Eigeel van 8 eieren
Zout
Voor de saus:
60g pijnboompitten
Marjoraan
Verse geraspte Parmezaanse kaas
50g boter
Bereidingswijze:
Voor het deeg, kneed de bloem, eigeel en zout, 10 minuten en maak er een bal van. Als het nodig is, doe er een beetje warm water bij om een stevig deeg te krijgen.
Maak nu kleine balletjes uit het deeg, druk deze met een vinger plat en met twee vormpjes aan elkaar vormt u een kleine acht.
Breng het water aan de kook in een pan en laat de corzetti koken totdat ze naar de oppervlakte komen.
Haal ze dan uit het water met een lepel met een gleuf.
Was de marjoraan en snij het in kleine stukjes. Verhit de boter in een koekenpan, voeg de marjoraan en pijnboompitten toe en verhit tot de boter is gesmolten.
Meng de corzetti met de saus in een kom, bestrooi met Parmezaanse kaas en serveer.
http://www.lerijstttedimario.it/rijsttta.asp?Codice=270&Rijsttta=Corzetti_alla_polceverasca